Menu

Składniki

+

Krem z pieczarek

Garni

  • Pieczarki 25.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 50.0 ml
  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 25.0 ml
  • Jarmuż 50.0 g

Sergiusz Hieronimczak prezentuje autorski pomysł na krem pieczarkowy - finezja chrupiących pieczarek w połączeniu z charakternym jarmużem przełamana delikatną kwasowością Ramy 24%.

...

Przygotowanie

  1. Krem z pieczarek

    • Pieczarki umyj, pokrój w plasterki o grubości około 5mm.
    • W głębokim rondlu rozgrzej Ramę Culinnese i zarumień pieczarki na złoty kolor.
    • Pokrojoną drobno cebulę i czosnek zeszklij na Ramie Culinesse.
    • Połącz cebule i pieczarki, dodaj igły rozmarynu i smaż razem jeszcze przez chwilę.
    • Zalej wszystko Esencją bulionu drobiowego, wymieszaną z wodą i gotuj przez około 10 minut.
    • Zmiksuj zupę na gładką masę. Dodaj Ramę 31%. Doprawić sola i pieprzem.
  2. Garni

    • Pieczarki pokrój w plasterki i zasmaż na Ramie Culinesse na złoty kolor.
    • Liście jarmużu pokrój, na średnie kawałki. Dodaj do pieczarek.
    • Podawaj jako garni na powierzchni zupy.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza