Menu

Składniki

+

Zupa

Puder z maltodekstryny

Dodatki


Gorgonzola dodaje tej potrawie delikatnej wytrawności i elegancji.

...

Przygotowanie

  1. Zupa

    • Zupę krem z kurek wymieszaj w ciepłej wodzie i gotuj przez kilka minut na wolnym ogniu. Dodaj Gorgonzolę i wymieszaj.
    • Żółtka połącz ze śmietanką,zahartuj gorącym kremem i połącz z całością.
    • Dodaj masło pokrojone w kostkę, wymieszaj i dopraw pieprzem.
  2. Puder z maltodekstryny

    • Oliwę dyniową połącz z Primerbą prowansalską , dodaj maltodekstrynę i mieszaj rózgą do powstania pudru.
  3. Dodatki

    • Filety z kurczaka dopraw Delikatem, upiecz i pokrój w plastry.
    • Kurki obsmaż na maśle i dopraw do smaku.
  4. Podanie

    • Zupę wyporcjuj, ułóż plastry kurczaka, kurki i posyp pudrem z maltodekstryny.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza