Menu

Składniki

+

Bulion

Krem parmezanowy

  • Zasmażka jasna Knorr Professional 1kg 160.0 g
  • Ser Parmezan tarty 500.0 g
  • Śmietanka wegetariańska 15% 200.0 ml
  • Gałka muszkatołowa 1.0 g
  • Cytryna

Chipsy

  • Szalotka 124.0 g
  • Skrobia ziemniaczana

Olej smakowy

  • Czosnek 2.11 główki
  • Oliwa truflowa 120.0 ml

Propozycja na wykwintną zupę.

...

Przygotowanie

  1. Bulion

    • Szalotkę i obraną włoszczyznę pokrój w paski, zasmaż na oliwie, nie rumieniąc.
    • Zalej wodą, dodaj Esencję bulionu wołowego oraz pozostałe przyprawy.
    • Bulion gotuj przez 1,5 godziny, a następnie przecedź.
  2. Krem parmezanowy

    • Do gotowego bulionu dodaj białą zasmażkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień.
    • Stopniowo dodawaj starty parmezan, mieszając przez cały czas.
    • Następnie dodaj Ramę Cremefine 15% i dopraw gałką muszkatołową oraz cytryną.
  3. Chipsy

    • Szalotkę pokrój w paski, obtocz w skrobi i usmaż w głębokim tłuszczu do chrupkości.
  4. Olej smakowy

    • Czosnek w łupinie upiecz w piecu, przekrój na połowę, włóż do worka, zalej olejem truflowym.
    • Worki zamknij próżniowo i odstaw na 2 doby.
  5. Podanie

    • Gotowy krem przelej do talerza. Udekoruj chipsami z szalotki i skrop olejem czosnkowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza