Menu

Składniki

+

Kopytka

  • Bataty, upieczone i obrane 600.0 g
  • Ser Ricotta 300.0 g
  • Mąka pszenna 400.0 g
  • Żółtka 1.0 szt.
  • Sól 10.0 g

Sos


Najlepszy smak batatów uzyskasz, piekąc je w piecu konwekcyjnym razem ze skórą w temperaturze 150°C.

...

Przygotowanie

  1. Kopytka

    • Przygotuj purée z zimnych batatów, połącz z serem ricotta i pozostałymi składnikami.
    • W razie konieczności dodaj lub zmniejsz ilość mąki.
    • Z powstałego ciasta uformuj kopytka.
    • Przed podaniem ugotuj 1 porcję na próbę.
  2. Sos

    • Na maśle zasmaż cebulę, zalej winem, dodaj śmietankę i Primerbę.
    • Gotuj na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji. Przed podaniem dodaj świeżą bazylię i zmiksuj.
  3. Podanie

    • Ugotowane kopytka wymieszaj z sosem i podawaj udekorowane dowolnymi ziołami i suszonymi czarnymi oliwkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza