Składniki
Konfitowana kaczka z knedlami i sosem jabłkowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kaczka
Uda z kaczki
/kg
2.5 kg
0%
Knorr Professional Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/kg
30.0 g
0%
Tłuszcz do konfitowania (tyle, by przykryć kaczkę)
/l
0.0 ml
0%
Knedle
Jaja
/szt.
6.0 szt.
0%
Bułka pszenna
/kg
1.2 kg
0%
Mleko
/l
500.0 ml
0%
Natka pietruszki, posiekana
/paczek
1.0 paczek
0%
Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni Knorr Delikat 1 kg
/kg
0.0 g
0%
Sos jabłkowy
Sok jabłkowy
/l
300.0 ml
0%
Woda
/l
200.0 ml
0%
Cukier brązowy
/kg
15.0 g
0%
Cebulki perłowe
/kg
100.0 g
0%
Jabłka suszone
/kg
25.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/l
0.0 ml
0%
Podanie
Kapusta czerwona
/kg
1.2 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kaczka
-
Uda z kaczki 2.5 kg
-
Tłuszcz do konfitowania (tyle, by przykryć kaczkę)
Knedle
-
Jaja 6.0 szt.
-
Bułka pszenna 1.2 kg
-
Mleko 500.0 ml
-
Natka pietruszki, posiekana 1.0 paczek
Sos jabłkowy
-
Sok jabłkowy 300.0 ml
-
Woda 200.0 ml
-
Cukier brązowy 15.0 g
-
Cebulki perłowe 100.0 g
-
Jabłka suszone 25.0 g
-
Ocet jabłkowy
Podanie
-
Kapusta czerwona 1.2 kg