Menu

Składniki

+

Żeberka

Glazura


Pamiętaj żeby przed marynowaniem zdjąć z żeberek błonę. Umożliwi to sprawniejsze doprawienie mięsa.

...

Przygotowanie

  1. Żeberka

    • Żeberka oczyść, zdejmij błonę i wyporcjuj.
    • 5 litrów wody połącz z solą i cukrem, dodaj żeberka i odstaw do lodówki na 24 godziny, następnie wyjmij z solanki i wypłucz.
    • Do 4 litrów gorącej wody dodaj Sos pieczeniowy, wymieszaj i zagotuj.
    • Do głębokiej blachy G/N włóż żeberka i zalej przygotowanym sosem, przykryj i wstaw do pieca rozgrzanego do 140-150°C i piecz do miękkości. Mięso wyjmij, a powstały sos przecedź i zachowaj do następnej produkcji żeberek.
  2. Glazura

    • Wszystkie składniki glazury wymieszaj.
    • Żeberka grilluj, przewracając i smarując glazurą co jakiś czas.
  3. Podanie

    • Podawaj z purée ziemniaczanym, sałatką coleslaw i sosem BBQ.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza