Menu

Składniki

+

Medaliony

  • Pierś indyka 1.1 kg
  • Sól 15.0 g
  • Jaja 4.0 szt.
  • Cebula 50.0 g
  • Tymianek suszony 3.0 g
  • Pieprz czarny mielony 2.0 g
  • Mąka pszenna 250.0 g
  • Ser Parmezan 200.0 g
  • Skórka z cytryny 20.0 g
  • Olej 120.0 ml

Warzywa

  • Mała marchewka 200.0 g
  • Masło 80.0 g
  • Cukinia baby, przekrojona wzdłuż 200.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g
  • Tymianek suszony 3.0 g

Sos

Podanie


Przygotowanie

  1. Medaliony

    • Piersi z indyka pokrój na medaliony, rozbij i posyp solą. 
    • Jaja zmiksuj z cebulą, tymiankiem, częścią soli i pieprzu. 
    • Mąkę wymieszaj z parmezanem i skórką z cytryny. 
    •  Medaliony opanieruj w zmiksowanym jajku, następnie w mące z parmezanem. 
    • Usmaż na oleju na patelni.

  2. Warzywa

    • Marchewki obierz i sparz. Obsmaż na maśle razem z cukinią, dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
  3. Sos

    • W garnku podsmaż cebulę, czosnek i kapary. Dodaj Campagnę Rusticę. 
    • Sos gotuj przez chwilę. 
  4. Podanie

    • Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie, obsmaż na maśle, dodaj liście szpinaku i część sosu. 
    • Indyka podawaj z warzywami, gnocchi i sosem.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza