Menu

Składniki

+

Hummus

  • Czosnek 121.0 g
  • Kumin 3.0 g
  • Pieprz Czarny, Sól Do Smaku

Podanie

  • Oliwa 40.0 ml
  • Chlebki Pita 5.0 cu

Hummus możesz serwować jako dip do rozmaitych przekąsek lub jako alternatywę dla masła czy majonezu. Klasyczny hummus możesz urozmaicić dodając do niego ulubione składniki (np. suszone pomidory, paprykę, awokado, natkę pietruszki lub bazylię).

...

Przygotowanie

  1. Hummus

    • Cieciorkę odsącz (zalewę pozostaw do późniejszego użytku), dodaj Ramę 24%, masło, olej sezamowy, czosnek, Esencję bulionu drobiowego i kumin.

    • Całość zmiksuj na jednolitą masę i dopraw do smaku.

    • Jeżeli konsystencja hummusu będzie zbyt gęsta, dodaj trochę zalewy z cieciorki i ponownie zmiksuj.
  2. Podanie

    • Podawaj, skrapiając oliwą i z ciepłym chlebkiem pita.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza