Menu

Składniki

+

Gulasz

Podanie

  • Szczypior 60.0 g

Bakłażana możesz zastąpić również dynią, kabaczkiem lub cukinią.

...

Przygotowanie

  1. Gulasz

    • Bakłażany ze skórą, pokrój w dużą kostkę, dopraw solą i oprósz mąką.
    • Smaż w głębokim tłuszczu o temperaturze 200°C, aż do uzyskania złotego koloru.
    • Przełóż na blachę wyłożoną papierem i odstaw.
    • Cebulę z czosnkiem zeszklij na oliwie, dopraw papryką i kuminem.
    • Następnie dodaj ciecierzycę, Peperonatę, dopraw Esencją, a na koniec dodaj
      bakłażany.
    • Gulasz dopraw do smaku. W razie konieczności podlej wodą do otrzymania pożądanej konsystencji.
  2. Podanie

    • Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza