Menu

Składniki

+

Chorizo z kalarepą

  • Chorizo 300.0 g
  • Masło klarowane wegetariańskie
  • Kalarepa 1.0 kg
  • Pietruszka zielona 1/4 pęczka

Grillowany łosoś

Masło bazyliowe

Pieczone bataty


Rozcięcie w tzw. „butterfly” umożliwia sprawne i szybkie smażenie, a chorizo nadaje potrawie lekko wędzony smak, idealnie komponujący się z łososiem.

...

Przygotowanie

  1. Chorizo z kalarepą

    • Chorizo pokrój w cienkie plasterki i podsmaż z obu stron, by powstały chrupkie chipsy.
    • Szczypcami zdejmij kiełbasę z patelni, umieść ją na papierowym ręczniku. Tłuszcz wytopiony z kiełbasy pozostaw.
    • Kalarepę obierz, pokrój w dużą, płaską kostkę, gotuj przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedź, a następnie przesmaż na Ramie Culinesse. W ostatniej fazie wymieszaj z podsmażoną kiełbasą chorizo i drobno pokrojoną natką pietruszki.
  2. Grillowany łosoś

    • Łososia pokrój na kawałki o szerokości 4 cm , następnie przekrój na pół nie przecinając skóry. Wywiń w tzw. „butterfly” („motyl”), przypraw Marynatą do ryb i owoców morza, a następnie przesmaruj tłuszczem wytopionym z kiełbasy. Całość grilluj.
  3. Masło bazyliowe

    • Miękkie masło połącz z Primerbą bazyliową, by powstała gładka, jednolita masa.
    • Uformuj w dowolny sposób, a następnie wstaw do lodówki.
    • Panko przyrumień na suchej patelni na złoty kolor. Masło bazyliowe wyporcjuj i posyp je panko.
  4. Pieczone bataty

    • Bataty obierz, pokrój w duże cząstki, przypraw Marynatą do ryb i owoców morza, skrop oliwą, dodaj kilka ząbków czosnku w łupinie i piecz do miękkości w temperaturze 160⁰C.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza