Menu

Składniki

+

GOLONKA Z INDYKA

SOS

TARTA Z BURAKA

  • Jaja 1.0 szt.
  • Śmietanka 36% 120.0 ml
  • Koperek świeży 10.0 g
  • Sól 3.0 g
  • Korpusy z kruchego ciasta do wypełnienia 10.0 szt.
  • Buraki pieczone, obrane 250.0 g
  • Ser Feta 50.0 g

DODATKI

  • Jarmuż 100.0 g
  • Marchew czarna 700.0 g
  • Cukinia 700.0 g
  • Masło 50.0 g
  • Sól 3.0 g

...

Przygotowanie

  1. GOLONKA Z INDYKA

    • Golonkę zamarynuj w oleju z Marynatą, tymiankiem i startą skórką z cytryny. 
    • Odstaw na 12 godzin. 
    • Obsmaż i przełóż na blachę G/N. Piecz w temp. 170°C przez 30 minut.
  2. SOS

    • Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, marchew, seler i dodaj Koncentrat. 
    • Podlej winem, dodaj przyprawy, pomidory, Rosół i dopraw. 
    • Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
    • Sos wlej do golonek. Blachę G/N przykryj folią aluminiową i piecz przez 30 minut. 
    • Odkryj i piecz przez kolejne 30 minut do zapieczenia.
  3. TARTA Z BURAKA

    • Jajo, śmietankę, koperek i sól zmiksuj na jednolitą masę. 
    • Wlej do korpusów i dodaj buraki pokrojone w drobną kostkę. 
    • Piecz przez 15 minut w temp. 160°C.
    • Przed podaniem posyp pokruszonym serem feta.
  4. DODATKI

    • Jarmuż usmaż na głębokim tłuszczu. 
    • Marchew pokrój i sparz w gorącej wodzie, obsmaż i dopraw. 
    • Z cukinii wytnij środek, natnij w kratkę, obsmaż i dopraw.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza