Menu

Składniki

+

Uda

Glazura

  • Cukier brązowy 10.0 g
  • Powidła śliwkowe 200.0 g
  • Ketchup 150.0 g
  • Olej 40.0 ml
  • Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l 50.0 ml

...

Przygotowanie

  1. Uda

    • Uda z kurczaka przypraw solą i słodką papryką.
    • Piecz przez 30 minut w temperaturze 120⁰C (w zależności od wielkości udek czas może ulec zmianie).
  2. Glazura

    • Wymieszaj wszystkie składniki glazury (w tym Esencję Dymną) i przesmaruj udka. Pozostaw 1/3 glazury.
    • Ponownie wstaw do piekarnika na około 10 minut, temperatura 160⁰C.
    • Po wyjęciu z pieca pędzelkiem przesmaruj pozostałą częścią glazury.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza