Menu

Składniki

+

Frittata z ziemniakami

Ragout z chorizo i warzywami


Peperonata Knorr Professional dzięki swojej konsystencji idealnie łączy składniki i nadaje całości głębi smaku i aromatu.

...

Przygotowanie

  1. Frittata z ziemniakami

    • Ziemniaki ugotuj al’dente i pokrój w plastry.
    • Na oliwę wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij i dodaj do ziemniaków.
    • Dodaj Primerbę, liście szpinaku i wymieszaj.
    • Jajka zmiksuj ze śmietanką, Aroma Mixem, Delikatem i kurkumą. Dopraw pieprzem.
    • Do ziemniaków wlej masę jajeczną i wymieszaj.
    • Na blachę G/N wyłożoną pergaminem przełóż masę ziemniaczaną, wyrównaj.
    • Następnie wstaw do nagrzanego pieca temp. 160°C na ok. 30 min. Pokrój na porcje.
  2. Ragout z chorizo i warzywami

    • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj pieczarki i przyprawy, zasmażaj przez chwilę.
    • Następnie wlej wodę i gotuj na małym ogniu.
    • Dynię skrop niewielką ilością oliwy i piecz do ¾ miękkości.
    • Do pieczarek dodaj cukinię, dynię i pomidory. Całość gotuj na małym ogniu kilka minut.
    • Na koniec dodaj chorizo, Esencję i Peperonatę. Wymieszaj i dopraw.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza