Menu

Składniki

+

Noga z kurczaka

Sos alla Puttanesca

Gnocchi


...

Przygotowanie

  1. Noga z kurczaka

    • Szalotkę obierz i pokrój wraz z pieczarkami na drobną kostkę.
    • Podsmaż na maśle, podlej winem, zredukuj i dopraw Primerbą grzybową.
    • Filet drobiowy oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj na gładki mus z dodatkiem śmietanki i białka.
    • Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną natkę pietruszki i podsmażone grzyby z szalotką.
    • Nogi z kurczaka oczyść, wytrybuj z kości udowej i dopraw Delikatem do drobiu.
    • Nafaszeruj musem drobiowym z pieczarkami, zroluj roladę w folii spożywczej i ugotuj/ upiecz w temp. 90°C tak, by w środku mięso osiągnęło 63°C.
    • Przed podaniem wyciągnij z folii i zapiecz w temp. 230°C na złoty kolor, aby skórka była chrupiąca.
  2. Sos alla Puttanesca

    • Tomato Pronto zagotuj z dodatkiem posiekanego czosnku, pomidorów koktajlowych, oliwek i kaparów. Dopraw Primerba bazyliową.
  3. Gnocchi

    • Gnocchi ugotuj w 3 litrach wody z dodatkiem 15 g soli, odcedź i wymieszaj z sosem alla puttanesca.
  4. Podanie

    • Nogi z kurczaka pokrój w plastry, ułóż na gnocchi z sosem alla puttanesca.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza