Menu

Składniki

+

Dynia

  • Dynia makaronowa 5.0 kg

Warzywa

Podanie

  • Ser kozi 250.0 g
  • Pestki dyni (przyrumienione) 50.0 g
  • Olej dyniowy 30.0 ml
  • Kiełki ziół mix

Dynia makaronowa zastępuje tradycyjny makaron. Propozycja bez glutenu dla wegetarian.

...

Przygotowanie

  1. Dynia

    • Dynię piecz w całości w piecu przez 40-50 minut w temperaturze 180⁰C.
    • Następnie przekrój na połowę, usuń pestki i widelcem wyjmij miąższ.
  2. Warzywa

    • Na oleju zasmaż kurki, marchew i cukinię, dodaj Esencję bulionu warzywnego i dynię.
    • Całość wymieszaj.
  3. Podanie

    • Dynię podawaj posypaną pokruszonym serem i pestkami dyni, skropioną olejem dyniowym z miksem kiełków.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza