Menu

Składniki

+

Ciasto

  • Ciasto francuskie 1.0 szt.

Krem

  • Mleko 250.0 ml
  • Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg 130.0 g
  • Śmietanka 30% 500.0 ml
  • Ser Mascarpone 350.0 g

Sos malinowy

  • Maliny 300.0 g
  • Cukier puder 80.0 g

Podanie

  • Truskawki 250.0 g
  • Borówki 200.0 g
  • Maliny 100.0 g
  • Czerwone porzeczki 100.0 g
  • Mięta liść

...

Przygotowanie

  1. Ciasto

    • Ciasto przekrój na cztery części, ułóż pomiędzy dwoma pergaminami. Przykryj drugą blachą, piecz w temp. 210°C przez 10 minut.
    • Połam na dowolne kawałki.
  2. Krem

    • Do gotującego mleka wsyp Panna Cottę, wymieszaj, odstaw. Następnie wlej 250 ml śmietanki, wymieszaj i ponownie odstaw do wystygnięcia. 
    • Zastygniętą Panna Cottę wymieszaj rózgą.
    • Pozostałą śmietankę ubij z mascarpone. • Ubijając partiami dodawaj zimną Panna Cottę.
  3. Sos malinowy

    • Maliny zmiksuj z cukrem pudrem i przetrzyj przez sito.
  4. Podanie

    • Pokruszone kawałki ciasta przełóż przygotowanym kremem, podawaj z owocami, sosem malinowym i miętą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza