Menu

Składniki

+

Krem czekoladowy

  • Mleko 500.0 ml
  • Śmietana 30% 500.0 ml
  • Żółtko 3.0 szt.
  • Cukier puder 100.0 g
  • Czekolada z Papui 70% 400.0 g

Dekoracja

  • Lody Gorzka Czekolada Carte d'Or
  • Prażone orzechy laskowe
  • Ciastko maślane 1.0 szt.

...

Przygotowanie

  1. Krem czekoladowy

    • Ugotuj mleko, śmietanę, żółtka i cukier puder tak aby powstała masa kremowa.
    • Następnie do powstałego kremu dodaj 400g roztopionej czekolady.
    • Wymieszaj wszystko i odstaw na 12 godzin.
  2. Dekoracja

    • Lody z ciemnej czekolady uformuj tak aby tworzyły półsferę.
    • Umieść je na ciastku maślanym.
    • Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj deser stożkami z kremu czekoladowego i posyp prażonymi orzechami laskowymi.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza