Menu

Składniki

+

Carpaccio z fig

Salsa

Paluch z ciasta francuskiego

  • Ciasto francuskie 300.0 g

Podanie

  • Rukola 100.0 g
  • Ser Parmezan 200.0 g

Sposób na podkręcenie i skontrastowanie smaku i wyglądu fig? Dodatek Tomato Pronto Knorr Professional i anchois w formie salsy. Do tego carpaccio przypraw Esencją Dymną Knorr Professional, a dopełnisz mięsny rodowód dania.

...

Przygotowanie

  1. Carpaccio z fig

    • Figi umyj, obierz i pokrój w plastry.
    • Ułóż na talerzu, przykryj folią spożywczą i rozgnieć.
    • Dopraw Esencją Dymną, oliwą truflową, solą, cukrem i pieprzem.
  2. Salsa

    • Tomato Pronto wymieszaj z posiekanym anchois, kolendrą i Esencją Cytrusową.
    • Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Paluch z ciasta francuskiego

    • Ciasto francuskie pokrój w paski i upiecz na złoty kolor.
  4. Podanie

    • Carpaccio oprósz rukolą i płatkami parmezanu. Polej salsą. Udekoruj paluchami, kwiatami i ziołami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza