Menu

Składniki

+

Burger

Sos

Jajka sadzone

  • Jaja 20.0 g

Warzywa

  • Sałata Frisee Do Dekoracji
  • Pomidory 600.0 g
  • Cebula 150.0 g

Podanie

  • Pietruszka 500.0 g
  • Miód 50.0 g
  • Ocet balsamiczny 30.0 ml
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Masło 50.0 g

Burger wołowy to symbol street foodu, podaj go z karmelizowaną pietruszką i zaskocz swoich gości!

...

Przygotowanie

  1. Burger

    • Bułki przetnij na pół i lekko zgrilluj. Mięso wołowe zmiel, dodaj Esencję bulionu wołowego. Mięso dobrze wytableruj. Uformuj 10 równych burgerów i usmaż na grillu.
  2. Sos

    • Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
  3. Jajka sadzone

    • Z jajek przygotuj jajka sadzone.
  4. Warzywa

    • Sałatę oczyść i odwiruj, pomidory pokrój w plastry, a cebulę w cienkie krążki.
  5. Podanie

    • Obsmażoną dolną część bułki przesmaruj sosem, połóż liść sałaty, mięso, plaster pomidora i cebulę.
    • Jajko sadzone połóż na wierzchu. Udekoruj delikatną sałatą frisee i przykryj górną częścią bułki.
    • Podawaj z glazurowaną w miodzie oraz occie balsamicznym pietruszką pokrojoną w długie słupki. Natkę pietruszki dodaj dla kontrastu.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza