Menu

Składniki

+

Przygotowanie


Wino ryżowe Shao Xing to fermentowane wino ryżowe, które nadaje charakter sosowi i zapewnia subtelną cierpkość, równoważąc słodycz Teriyaki. Boczniaki możesz zastąpić Jak Kurczakiem The Vegetarian Butcher, dzięki czemu otrzymasz roślinne danie o wyglądzie, smaku i strukturze mięsa.

...

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    • Boczniaki pokrój na długie kawałki. 
    • Czosnek i imbir dowolnie pokrój, usmaż na oleju. Dodaj czerwoną cebulę i grzyby. Usmaż na złoty kolor. Dodaj sos Teriyaki i wino, a na koniec posiekaną dymkę. Dopraw pieprzem. 
    • Kapustę pak choi pokrój na 4 części, sparz w osolonej wodzie i połóż na talerzu. Na kapuście ułóż smażone boczniaki, polej sosem i udekoruj krążkami czerwonej cebuli, dymką i prażonym sezamem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza