Składniki
Boczek BBQ / pieczony batat / konfitura z moreli
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł910.23
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
BOCZEK I SOLANKA
Boczek surowy ze skórą
/kg
2.0 kg
0%
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/kg
140.0 g
0%
Cukier
/kg
50.0 g
0%
Czosnek
/kg
25.0 g
0%
Cebula, kostka
/kg
100.0 g
0%
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/l
100.0 ml
0%
Ocet jabłkowy 5%
/l
5.0 ml
0%
GOTOWANIE
Knorr Pang Gang Pikantny sos z chili i pomidorami 1 l
/l
200.0 ml
0%
PIECZONE BATATY
Bataty
/kg
3.0 kg
0%
KONFITURA Z MORELI
Wino białe wytrawne
/l
150.0 ml
0%
Miód
/kg
80.0 g
0%
Ocet jabłkowy 5%
/l
20.0 ml
0%
Woda
/l
200.0 ml
0%
Szalotka, kostka
/kg
80.0 g
0%
Morele suszone
/kg
300.0 g
0%
Chili czerwone, drobna kostka
/kg
10.0 g
0%
Tymianek świeży
/kg
3.0 g
0%
MAJONEZ
Majonez Hellmann's do dekoracji 3l
/l
350.0 ml
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
20.0 ml
0%
Pieprz czarny rozgnieciony
/kg
5.0 g
0%
Sos Worcestershire
/l
5.0 ml
0%
DODATKI
Szalotka, kostka
/kg
100.0 g
0%
Masło
/kg
40.0 g
0%
Bób
/kg
500.0 g
0%
Marchew
/kg
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
BOCZEK I SOLANKA
-
Boczek surowy ze skórą 2.0 kg
-
Woda 2.0 l
-
Sól 140.0 g
-
Cukier 50.0 g
-
Czosnek 25.0 g
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Ocet jabłkowy 5% 5.0 ml
GOTOWANIE
PIECZONE BATATY
-
Bataty 3.0 kg
KONFITURA Z MORELI
-
Wino białe wytrawne 150.0 ml
-
Miód 80.0 g
-
Ocet jabłkowy 5% 20.0 ml
-
Woda 200.0 ml
-
Szalotka, kostka 80.0 g
-
Morele suszone 300.0 g
-
Chili czerwone, drobna kostka 10.0 g
-
Tymianek świeży 3.0 g
MAJONEZ
-
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l 20.0 ml
-
Pieprz czarny rozgnieciony 5.0 g
-
Sos Worcestershire 5.0 ml
DODATKI
-
Szalotka, kostka 100.0 g
-
Masło 40.0 g
-
Bób 500.0 g
-
Marchew 300.0 g