Menu

Składniki

+

Marynata

Sos

Dodatki

  • Ananas świeży, kostka 300.0 g
  • Kukurydza w kolbach 800.0 g
  • Awokado 1.0 szt.
  • Limonka 80.0 g
  • Cebula czerwona 100.0 g
  • Kolendra świeża 20.0 g

Przygotowanie

  1. Marynata

    • Mięso pokrój w dużą kostkę.
    • Wszystkie składniki marynaty zmiksuj i dodaj do mięsa, wymieszaj i odstaw do lodówki na 2 dni.
    • Następnie przełóż na blachę G/N i piecz w piecu nagrzanym do temperatury 160°C, od czasu do czasu mieszając.
  2. Sos

    • Sos pieczeniowy połącz z wodą, dodaj pozostałe składniki, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez chwilę.
  3. Dodatki

    • Ananasa pokrój w cząstki i zgrilluj.
    • Kukurydzę rozmroź, osusz, pokrój i zgrilluj.
    • Pokrojone awokado wymieszaj z sokiem z limonki.
    • Cebulę pokrój w piórka.
  4. Podanie

    • Przygotowany sos wylej na talerz, ułóż mięso i pozostałe składniki. Na koniec posyp kolendrą. 
    • Podawaj z nachosami, tacosami lub pieczonymi ziemniakami.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza