Menu

Składniki

+

Żurek

Dodatki


...

Przygotowanie

  1. Żurek

    • Grzyby shiitake namocz w 2 litrach wody, ugotuj i pokrój w paski.
    • Do wywaru od gotowania grzybów dodaj liście kafiru, Rosół, czosnek, pastę tamaryndowca i przyprawy.
    • Gotuj na małym ogniu przez chwilę, wsyp Żurek, wlej mleko kokosowe, wymieszaj i zagotuj.
  2. Dodatki

    • Z kiełbasy zdejmij osłonkę, dodaj wasabi, wymieszaj, uformuj klopsiki i ugotuj w żurku.
    • Jajka ugotuj na twardo, obierz, zalej 50 ml wody wymieszaną z Sosem Ketjap Manis i odstaw na noc do lodówki.
    • Puree ziemniaczane wsyp do 700 ml wody o temp. 80°C wymieszanej z wasabi.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza