Menu

Składniki

+

Łosoś:

Sos:

Dodatki:

  • Szparagi białe, obrane 1000.0 g
  • Sól do smaku
  • Cukier Do Smaku
  • Ziemniaki (małe obrane) 1200.0 g
  • Koperek świeży 10.0 g
  • Mała marchewka 20.0 szt.
  • Groszek wąsaty 30.0 szt.

Danie kuchni francuskiej. Gotując szparagi dodaj do nich obranego pokrojonego ziemniaka i pół cebuli by smak szparagów stał się niepowtarzalny.

...

Przygotowanie

  1. Łosoś:

    • Z soli i wody przygotuj solankę, włóż wyporcjowanego łososia i odstaw na 30 minut, następnie wyjmij z solanki, opłucz i osusz.
    • Posyp Delikatem, wstaw do pieca pieczenie z parowaniem temperatura 180⁰C około 8 minut.
  2. Sos:

    • W zimnej wodzie wymieszaj sos holenderski, wstaw na palnik i mieszając doprowadź do wrzenia.
    • Do cebuli dodaj wino, ocet i pieprz gotuj do odparowania połowy płynu.
    • Do gorącego sosu dodaj przecedzony płyn i pokrojone masło, wymieszaj.
  3. Dodatki:

    • Szparagi ugotuj z dodatkiem soli cukru.
    • Ziemniaki ugotuj, odsącz i wymieszaj z koperkiem.
    • Marchew z blanszuj i karmelizuj na miodzie.
    • Łososia podawaj na szparagach polanych sosem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza