-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Bazy warzywne
- Bazy warzywne
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Dodatki do dań
- Dodatki do dań
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Majonezy i dressingi
- Majonezy i dressingi
- Ketchupy
- Majonezy
- Musztardy
- Sosy Hellmann's
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
- Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
- Buliony
- Esencje bulionów
- Esencje smaku
- Marynaty
- Monoprzyprawy
- Primerby
- Przyprawy
- Sosy sałatkowe
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Roślinne "mięso"
- Roślinne "mięso"
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Sosy, fixy, zasmażki
- Sosy, fixy, zasmażki
- Fixy
- Kolekcja azjatycka
- Sosy
- Zasmażki
-
- Pokaż wszystkie kategorie
- Zupy i dodatki do zup
- Zupy i dodatki do zup
- Dodatki do zup
- Zupy
-
Marki
-
Informacje o dodatkach do żywności
Bulion – podstawa wielu dań
To właśnie na bulionie – wołowym, drobiowym, warzywnym czy grzybowym – opiera się większość dań, zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych czy rybnych. Bulion świetnie sprawdza się w przypadku sosów, zup, pasztetów i różnych farszów do pierogów. Jest także najważniejszą bazą rosołu. Dzięki odpowiedniemu zbalansowaniu pod względem słonego smaku, bez obaw można go dodać do dowolnego dania i później przyprawić wedle uznania, nie obawiając się przy tym, że potrawa będzie zbyt słona. Buliony Knorr mają bezpieczny skład. Większość produktów jest pozbawiona sztucznych barwników, glutaminianu sodu i konserwantów. Za to można w nich znaleźć całą masę cząstek warzyw, m.in. marchew, cebulę, pora, nasiona selera i natkę pietruszki. Buliony są sprzedawane w opakowaniach o różnej pojemności, dzięki czemu, można bez problemu znaleźć produkt, który spełni oczekiwania. Przykładowo: 0,9-kilogramowe opakowanie bulionu, pozwala ugotować aż 45 l wywaru. Z kolei 3,5 kg bulionu, pozwoli na ugotowanie aż 233 l wywaru.
Bulion Knorr – drobiowy, wołowy, grzybowy, a może jarzynowy?
W zależności od typu przygotowywanego dania, można wybrać bulion jarzynowy, który stworzy doskonałą bazę do potraw wegetariańskich i wegańskich lub wołowy czy drobiowy, który świetnie sprawdzi się w przypadku dań mięsnych. Bulion drobiowy to gwarancja wyrazistego i mocnego smaku kury. Z kolei bulion wołowy posiada wyraźny, wołowy smak, uzupełniony nutą aromatycznych warzyw. Interesującą propozycję stanowi bulion grzybowy, który przyciąga zmysły naturalnym smakiem i aromatem grzybów, o każdej porze roku. Wywary stworzone na bazie bulionów Knorr są niezwykle klarowne. Po ugotowaniu, nie ma konieczności ich odcedzania, co znacznie przyspiesza i ułatwia całą procedurę przygotowywania potraw.
Spaetzle Makaron jajeczny 5 kg
Do zup, dań jednogarnkowych, jako dodatek skrobiowy i do rozwiązań edukacji. Polecany do dań rustykalnych (a’la makaron ręcznie robiony).
Katalog produktowy UFS
Zapoznaj się z pełnym portfolio i wybierz produkty odpowiadające na potrzeby Twojego biznesu